• Contacta amb la campanya:

    crisi@jerc.cat
  • Fotos de la campanya

  • Anuncis

Les JERC – Sant Andreu organitzen una taula rodona sobre els EREs

El 2009 començà amb la plena arribada de la crisi i, amb ella, el declini del capitalisme.

És per aquest motiu de des de les JERC Sant Andreu van iniciar la campanya “Socialitzem la llibertat: destruïm les desigualtats!”, en que des del mes de novembre hem recalcat la gran importància de la reconversió del model que ofega la nostra societat i tota la seva ciutadania.

És per això que divendres 13 de febrer les JERC Sant Andreu van organitzar una taula rodona sobre els conflictes laborals i totes les problemàtiques que han comportat, com els ERO (Expedients de Regulació d’Ocupació) que han sorgit de manera tan nombrosa aquests últims mesos a la nostra indústria. La xerrada estava adreçada tant a la militància de les JERC com a les persones afectades per aquests processos, com el col·lectiu de TMB-2dies.

El primer ponent, Xavier Navarro, advocat, va explicar de manera precisa en que consistien els ERO, en quina cojuntura són més propensos a aparèixer, i com algunes empreses poden aprofitar el marc de la crisi actual per fer regulacions prescindibles que en un altre moment no serien legals.

Posteriorment, Noel Climent, representant sindical al comité d’empresa de SONY, ens va il·lustrar amb un cas pràctic com és el que s’ha donat recentment a la planta que l’empresa té a Viladecavalls, on el passat desembre es va anunciar l’acomiadament de 275 persones, del total de 8000 que la multinacional japonesa vol a tot el món, i on es feia pal·lés els problemes que s’havien tingut per la falta de mobilització.

L’últim convidat en parlar va ser Josep Garganté, conductor d’autobús i representant sindical, que va explicar les seves experiències en les diferents vagues i accions que s’han dut a terme als autobusos de TMB durant les reivindicacions pels dos dies de descans setmanal, i dels problemes que han tingut amb l’Ajuntament de Barcelona durant les negociacions, així com aspectes més preocupants, com la manipul·lació dels mitjans de comunicació per demonitzar el moviment davant de l’opinió pública.

Després dels parlaments es realitzà una ronda de preguntes dirigides als ponents.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: