• Contacta amb la campanya:

    crisi@jerc.cat
  • Fotos de la campanya

  • Anuncis

La crisi

Espanya és crisi econòmica:
La crisi econòmica està hipotecant el nostre present i el nostre futur. El sistema capitalista i les dinàmiques financeres de les últimes dècades han tocat sostre i el model econòmic de l’Estat espanyol, basat en gran mesura en l’especulació immobiliària i financera, està passant factura. En moments de crisi és més necessari que mai disposar de les eines d’un estat per a poder combatre-la. En el nostre cas, no només ens manquen les competències sinó que, a més, el constant espoli fiscal i el dèficit en infraestructures que han patit els Països Catalans ens comporten un llast afegit a l’hora de fer-hi front.

Espanya és crisi social:
L’Estat espanyol fa demagògia entorn del fet migratori i contra el jovent; impossibilita l’accés de moltes persones a una educació, habitatge i treball de qualitat; no reconeix el dret de les dones a decidir sobre el propi cos i no lluita amb eficàcia contra la violència masclista; la jerarquia catòlica té una gran influència institucional. L’Estat espanyol no impulsa la despesa social quan és més necessària, en les èpoques de crisi. Com que Espanya no ha donat resposta a les necessitats del jovent exigim el traspàs de les competències i dels recursos perquè ho facin les nostres administracions.

Espanya és crisi democràtica:
L’Estat espanyol ha mantingut la seva actitud centralista i autoritària des de fa més de 300 anys. Actualment segueix il·legalitzant partits, impedint la celebració de referèndums, mantenint una monarquia caduca i posant tots els obstacles possibles per tal que no poguem obtenir els drets que ens corresponen com a nació: reconeixement del català a Europa, seleccions esportives pròpies… i tot sota l’empara d’una constitució que el jovent català mai hem votat, feta sota l’ombra del franquisme.

Espanya és crisi ambiental
Perquè Espanya continua incomplint el protocol de Kyoto per sobre del 50% de les seves bases. Perquè la Unió Europea l’ha denunciat per l’especulació i densitat urbanística que afecta tota la costa mediterrània. Perquè continua sense controlar i regular centrals nuclears obsoletes i al final del seu cicle de vida, la majoria d’elles en territori català. Perquè creu en les polítiques de grans transvasaments de les conques hídriques catalanes.

Anuncis
%d bloggers like this: